Sergei, Viktor, Danilo & Iskra

Välkommen till Kennel Velikijs hemsida!

Velikij är en Borzoikennel med småskalig uppfödning i hemmiljö - det betyder att alla mina hundar lever som familjemedlemmar med mig i huset. Här kan du titta på och läsa om alla våra hundar. Vi bor i en villa i Göteborg med kennelns sex vuxna hundar, femfrån den egna uppfödningen (Velikij): Ninotschka, Orina, Pravda, Petrova och Qazimir. Caica - dotter till Josjka - är uppfödd i Norge.

 


CH V Pravda
CH V Petrova

 
CH V Qazimir

Jag började med uppfödning för att jag kände att det här är en ljuvlig och underbart vacker hundras, som jag gärna vill hjälpa till att ge fler möjlighet att ha. För mig är Borzoi en vacker uppenbarelse ­ varje morgon i livet! ­ men framför allt en helt ljuvligt behaglig och charmerande sällskapshund.

Målet med min uppfödning är inte att lyckas producera enstaka storstjärnor, utan att få jämna kullar med korrekta, sunda, vackra och framförallt trevliga Borzoier. Jag vill att alla mina valpar skall fungera för såväl utställning och coursing som ett liv som ren sällskapshund. Därför väljer jag föräldrar och föder upp mina kullar med stor omsorg - och inte så ofta.

Jag börjar träna valparna redan från det att de börjar äta (vanlig mat), enligt en relativt enkel men fungerande plan, för att såväl ägare som valp skall få en så god start som möjligt i det nya hemmet. Tidig träning med mänsklig hantering, vuxna hundar och stadsmiljöer hjälper dem att utvecklas till valpar som normalt anpassar sig smidigt till sina nya hem. Det innebär mycket arbete för mig, men enligt min mening är det värt det: det ger en "win-win-stuation" för alla inblandade: för valpen, för valpköparen, och därför också för mig som uppfödare :-).

Här får du veta mer om Valparnas uppväxt hos oss.

Hör gärna av dig om du vill veta mer, hälsa på eller bara "prata Borzoi".

Cecilia Häggström
Tabergsstigen 3
416 69 GÖTEBORG

E-mail:
cecilia@velikij.se

 

2a BÄSTA UPPFÖDARGRUPP
PÅ VÄRLDSUTSTÄLLNINGEN I DORTMUND 1 JUNI 2003